pathinfo : /jvanmeir/jan.nsf/gr1/etappe1.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.benl
routeinfo
Feucherolles - Montfort l’Amaury
Totale afstand 31,0
GR afstand 22,0


afstand tot GR 1
Reeds afgelegd via GR 1
Nog af te leggen via GR 1
Reeds afgelegd via GR 1
V : Feucherolles
5,5
0,0
533,0
0,0
A : Montfort l’Amaury
3,5
22,0
511,0
31,0
Organisatie

Het startpunt van deze eerste etappe is moeilijk te bereiken via het openbaar. Het dichtstbijzijnde RER-station is dat van Plaisir-les-Clayes en ligt op 5,5 km.

Feucherolles

Veel valt er over dit onooglijk kleine dorpje niet te vertellen. Het enige wat er over kan vertellen is dat zowel Joe Dassin, een voormalige zanger, als Yannick Noah, ooit nog tenniser, er een tijdje gewoond hebben.

Montfort l’Amaury

Montfort l’Amaury dankt zijn naam aan Amaury, graaf van Montfort.

Het herbergt een klein aantal interessante monumenten.

Vooreerst heb je het Château-fort de Montfort en dateert uit de 12e eeuw. Grote delen van het kasteel werden vernield tijdens de honderjarige oorlog. De donjon is genoemd naar Anne de Bretagne, voormalige vorsting van Bretagne, die er ooit verbleven zou hebben.

De Sint-Pieterskerk werd gebouwd in opdracht van diezelfde Anne de Bretagne.

Het bezat ooit een impossante omwalling. De porte Bardoul is het voornaamste overblijfsel hiervan.

De belangrijkste inwoner die het ooit gekend heeft, is zonder enig twijfel Maurice Ravel. Hij woonde er ongeveer 16 jaar en stierf er in 1937. Het is hier dat hij in 1921 zijn beroemde Boléro componeerde. Het 'Maison de Maurice Ravel' of 'Belvédère' vind je dicht bij de donjon in het bovenste gedeelte van het stadje.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top