pathinfo : /jvanmeir/jan.nsf/gr4/etappe1-11.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.benl
routeinfo
Saint-Martin-de-Brômes - Manosque
Info

Bij veel trektochten is de laatste etappe zowat de kers op de taart. Deze is, jammer genoeg, zowat het omgekeerde. Wie wild wordt van dit stukje GR 4 is rijp voor de psychiatrie. Tot net voor Gréoux-les-Bains gaat het nog, maar dan begint de hel. "Les Bains" zegt waarschijnlijk al heel veel. Inderdaad, een badplaats en één winkelstraat met allemaal dezelfde winkels en café's... Een drukte van jewelste. Geen doorkomen aan. Wegwezen is de boodschap. Ik verlaat de winkelstraat (geen onderdeel van de GR 4) zo snel mogelijk en sta te midden van verlaten straatjes. Schitterend, toch een lichtpuntje !

De klim naar het vervallen kasteel valt nog mee, maar daarna is het één en al kommer en kwel. De markering is slecht tot onbestaande ! Af en toe hangen er nog wel wat bordjes met km-aanduiding en aantal stapuren, maar ik denk dat er geen enkel van klopt. Ook het binnenkomen van Manosque is 'subliem'. Een brede straat, industrieterrein, een autostrade annex péage-terminal, enorme ronde punten, een rivier over én nog eens een kanaal. Wie dit heeft bedacht moesten ze een standbeeld geven. Blijkbaar wil men dat de GR 4 kost wat kost Manosque aan doet. Geen idee waarom, er valt niets te zien. En de weg naar al dat niets, die moet men er dan maar bijnemen. Foto's bespaar ik de lezer.
Laagste punt :  289   Start :  396
Hoogste punt :  518   Einde :  371
Stijgen :  612   GR-Afstand :  21,42 km
Dalen :  637   Gestapt :  24,42 km
     Tijd : 6u55
Kaart
Op weg


    Route

  1. Saint-Martin-de-Brômes
  2. Manosque


  3. Onderweg

  4. Gréoux-les-Bains


  5. Overnachting

  6. Gite d'étape Le Payenet


  7. Terug naar huis

  8. Station van Manosque
Foto's
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top