pathinfo : /jvanmeir/jan.nsf/gr4/etappe1-8.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.benl
routeinfo
Rougon - La Palud-sur-Verdon
Info

Vandaag het Sentier Blanc-Martel op het menu. Prachtig, schitterend. Maar wanneer je het pad al eens gewandeld hebt krijg hier toch weer dat déjà-vue gevoel. Toch heb ik het gevoel dat het pad toch wel overroepen wordt. 't Is inderdaad zwaar, veel op en neer, maar er zijn zelfs bij ons toch moeilijkere routes (maar niet zo mooi). Vermoedelijk ligt het aan een wandeling "in lijn", dagelijkse kost voor GR-stappers, maar voor gezinnen met kinderen, niet zo evident. Dit in combinatie met de toch wel prachtige Gorges du Verdon, maakt het pad toch wel uniek. Bestaat er iets mooier, waarschijnlijk wel maar moeilijk te vinden. Bestaat er iets moeilijkers ? Zeer zeker, denk maar aan het Sentier Imbut - Sentier Vidal ietsje verder, maar da's voor morgen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om te overnachten in de Gîte de la Maline. Mijn reservatie werd door de eigenaars echter geannuleerd omdat er een groep van 100 personen de gîte volledig had afgehuurd voor het hele weekend. Op het eerste zicht een afknapper van jewelste, maar achteraf mag ik me toch wel gelukkig prijzen.
 1. De groep bestond uit allemaal jongens van om en bij de 17 jaar. Een degelijke nachtrust was waarschijnlijk een utopie.
 2. Als compensatie kreeg ik bij mijn rustpause te La Maline twee halve liters Jupiler van 't vat aangeboden.
 3. De asfaltroute, 8 km - 2 uur stappen kon er na die pintjes nog wel bij. Voordeel was dan dat ik ze dat volgende dag niet meer moest doen. 8 km asfalt ? Er bestaan mooiere routes, maar langs de andere kant krijg je dan wel een ander zicht op de Gorges du Verdon
 4. De gite Arc-en-Ciel te La Palud bleek meer dan een waardige vervanger. Prachtig ingericht, met vooral een schitterende voorgevel. En .... huisgebrouwd bier met hoppe uit ... Poperinge ! SCHOL !
Laagste punt :  563   Start :  962
Hoogste punt :  965   Einde :  930
Stijgen :  1979   GR-Afstand :  22,28 km
Dalen :  2011   Gestapt :  22,58 km
     Tijd : 9u30
Kaart
Op weg


  Route

 1. Rougon
 2. La Palud-sur-Verdon


 3. Onderweg

 4. Point-Sublime
 5. Tunnel de Trescaïre
 6. Brèche Imbert
 7. Rougon
 8. Site de la Mescla
 9. Carrefour de l'Estellié
 10. La Maline


 11. Overnachting

 12. Gite d'étape Le Mur d'abeilles
 13. Gite d'étape Arc-en-Ciel
Foto's
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top