pathinfo : /website/jan.nsf/gr20/ernaartoe.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Er naartoe
Calenzana, het noordelijk vertrekpunt, ligt nabij Calvi en is makkelijk bereikbaar via Luchthaven 'Sainte Catherine". Calvi kan je ook bereiken via de ferry (Marseille, Toulon en Nici). Vanuit Calvi is er een busverbinding naar Calenzana. Een andere mogelijkheid is via Bastia. De luchthaven licht 10km ten zuiden van het stadscentrum. Een shuttlebus brengt je naar het station. Vandaar de trein of bus richting Calvi. Uitstappen doe je eventueel in Calenzana-Lumio waar je als lifter heel snel meegenomen wordt.

Conca, het eindpunt in het zuiden, ligt nabij Porto Vecchio. De gite d'ťtape te Conca legt elke dag een busje in richting Porto Vecchio. Van hieruit heb je snelbussen richting zowel Bastia als Ajaccio.

Eigen ervaring

Zelf vlogen we vanuit de luchthaven van Rijsel (Lesquin). Calvi bereikten we via een tussenstop in Nice. Vauit Ajaccio landden we eerst in Marseille. Voor Frankrijk zijn dit binnenlandse vluchten en die zijn meestal heel wat goedkoper dan een vlucht tussen 2 landen.

Halfweg

Voor Vizzavona is het iets makkelijker. Het ligt op de treinlijn Ajaccio - Bastia.

Wanneer

De beste tijd om de GR20 te wandelen is van eind juni of begin september. Hou er rekening dat eind september de meeste hutten ofwel dan terug dicht zijn, ofwel geen bevoorrading meer hebben. Tijdens de zomermaanden kan het, zelfs in de bergen, heet zijn en er is veel meer volk onderweg. In oktober valt de eerste sneeuw die blijft liggen tot einde mei. Het pad kan dan erg gevaarlijk zijn. Er is ook geen permantie in de berghutten zodat je alle bevoorrading dient mee te nemen. In het putje van de winter (februari - april) is het mogelijk het pad af te leggen door ervaren "cross-country skiers" onder begeleiding van een berggids. De wintervariant van de GR20-Noord staat bekend onder de naam Alta Strada.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top