pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/bulskampveld.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Bulskampveld
Wandelnetwerk BulskampveldHet wandelnetwerk Bulskampveld werd op 25 juni 2010 geopend. Het is met haar 152,5 km meteen het grootste netwerk van de provincie West-Vlaanderen.

Ruim 150 km wandelpaden waarvan 124 km op West-Vlaams grondgebied en een goede 30 km op Oost-Vlaams grondgebied staan de wandelaars te wachten. In totaal zijn er meer dan 110 knooppunten en dus oneindig veel mogelijkheden om je route uit te stippelen.

Het Bulskampveld, verwijzend naar het gebied dat zich vroeger uitstrekte tussen Brugge en Gent, was het grootste heidegebied van het Graafschap Vlaanderen. Je wandelt door bossen en open velden via tal van dreven en autoluwe wegen. Het is de woonplaats van talrijke zangvogels en met wat geluk vang je zelfs een glimp op van een schuwe vos of ree.

Het wandelnetwerk Bulskampveld stelt het door bossen en landgoederen gedomineerd landschap centraal. Het voormalige heidegebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen en akkers, omzoomd met loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. Langs het netwerk ontdek je een grote diversiteit aan landschappen. Niettegenstaande het Bulskampveld het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen is, zijn er ook heel wat open weidelandschappen waar je kan genieten van eindeloze uitzichten.

Zin gekregen om zelf op ontdekking te trekken? Groot gelijk! Wie met de auto komt sluit via de E40, afrit Beernem of Aalter, makkelijk aan op het wandelnetwerk.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top