pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/hoppeland.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Hoppeland
Wandelnetwerk HoppelandHet grensoverschrijdende wandelnetwerk Hoppeland loodst de wandelaar door de glooiende hoppestreek van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Het netwerk onthult het erfgoed en de charmes van de stad Poperinge. Genieters kunnen er in de gastvrije en pittoreske dorpjes aan beide kanten van de grens van de gastronomie, de hoeveproducten en de plaatselijk gebrouwen streekbieren proeven. Het wandelnetwerk Hoppeland stata voor 'joie de vivre' en levende tradities in het Vlaamse Watou, Proven, Vleteren, Elverdinge, Vlamertinge, Abele, Woesten of in het Franse Winnezeele, Houtkerque en Steenvoorde. Met zijn vele hallenkerken, zijn bosrijke gebied, de indrukwekkende hopperanken en de prachtige natuur langs de kronkelende beken, staat dit wandelnetwerk garant voor uren genieten en onthaasten.

In totaal bestaat het wandelnetwerk uit 228 kilometer zorgvuldig geselecteerde wandelpaden en 184 knooppunten. Het netwerk sluit naadloos aan op het wandelnetwerk IJzervallei en in het zuiden is er een link naar het wandelnetwerk Heuvelland. Er zijn 10 instappunten met infoborden gerealiseerd, waar de wandelaar zijn tocht kan starten.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top