pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/kempenseheuvelrug.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug
Wandelnetwerk Kempense HeuvelrugWandelnetwerk Kempense Heuvelrug serveert 315 kilometer prima wandelpaden in de gemeenten Herentals, Kasterlee en Retie. Met behulp van het gebruiksvriendelijke knooppuntensysteem en de gedetailleerde overzichtskaart stippelt u talloze knappe wandellussen uit. De rood-witte borden met nummers wijzen de weg.

† De Kempense Heuvelrug, een prachtige duinengordel met den, zand en heide tussen Retie en Herentals, vormt een van de mooiste landschappen in de Antwerpse Kempen. De dennenbomen zorgen er voor dat u zelfs tijdens de wat sombere herfst- en wintermaanden steeds in een frisgroen decor stapt.

† Andere toppers op het netwerk zijn onder meer Provinciaal Groendomein Prinsenpark, de vallei van de Kleine Nete, de watermolens van Tielen en Retie en waardevolle natuurgebieden als Tikkebroeken of Snepkensvijver. In september 2012 wordt een uitbreiding richting Olens Broek en Corsendonk bewegwijzerd. Er is aansluiting mogelijk met de wandelnetwerken Kempense Meren (Mol/Dessel) en Kempense Beemden (Lille/Grobbendonk/Vorselaar/Zandhoven).
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top