pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/vlaamseardennen.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Vlaamse Ardennen
Wandelnetwerk Vlaamse ArdennenDe Vlaamse Ardennen, de regio in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen, is een wandelgebied bij uitstek. Hiervoor hebben Reisboekhandel Atlas & Zanzibar en Milieufront Omer Wattez de handen in elkaar geslagen en samen met het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) een volledig nieuwe wandelkaart van de streek ontworpen. Op een topografische kaart op schaal 1:15.000 (1cm=150m) is een uitgebreid wandel-knooppunten-netwerk uitgetekend. De wandelwegen lopen hoofdzakelijk over trage wegen en voetwegen in Horebeke, Maarkedal, Kluisbergen en Ronse. De knooppunten zijn genummerd en de afstanden tussen deze knooppunten is telkens weergegeven. Zo kan je je eigen wandeltraject uitstippelen en oneindig veel combinaties verzinnen. Let wel: het netwerk is niet bewegwijzerd, de routes en knooppunten staan enkel op de kaart.

De kaart is afgedrukt op scheurvrij en waterbestendig papier. Naast de trajecten en de nummers vind je praktische informatie en twee kaartlegendes: een specifieke legende voor het netwerk en de algemene legende van het NGI.De prijs van de kaart bedraagt 7,5 euro, ze is o.a. verkrijgbaar bij Reisboekhandel Atlas-Zanzibar.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top