pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/pajottenland.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Pajottenland
Wandelnetwerk pajottenlandDe provincie Vlaams-Brabant is van oudsher een wandelprovincie bij uitstek, maar met de ingebruikname van het Wandelnetwerk Pajottenland wordt het een heus “Wandelparadijs”. Met dit netwerk komen er plotsklaps 300 km bewegwijzerde wandeltrajecten bij. Voor de bewegwijzering is gebruik gemaakt van het ondertussen bekende knooppuntenprincipe.

Het wandelnetwerk is een ideale manier om het Pajottenland te ontdekken. Je wandelt over trage wegen waarvan 40% onverhard zijn. Je komt door prachtige dorpen en landschappen. Langs vierkantshoeves, watermolens, kastelen en golvende akkers afgeboord met groene hagen en knotwilgen. Onderweg is er voldoende gelegenheid om een pauze in te lassen op een picknickplaats of in een horecagelegenheid.

Het netwerk kwam tot stand door de samenwerking van Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en ZoniŽn en de gemeenten Gooik, Lennik, Pepingen, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw.

De bijhorende wandelkaart is luxueus uitgegeven: in een plastic mapje vind je de wandelkaart en een spiraalboekje met tips en informatie over het Pajottenland. De wandelkaart ook afzonderlijk te koop.

De knooppunten, afstanden en trajecten zijn ingetekend op een vereenvoudigde versie van de topografische NGI-kaart. Daarnaast zijn ook picknickplaatsen, horeca, parkeerplaatsen, openbaar vervoer, en referentienummers van bezienswaardigheden (met verwijzing naar het infoboekje) weergegeven. Op de ommezijde vind je de toeristische en praktische informatie in vier talen.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top