pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/getuigenheuvels.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen
Wandelnetwerk Getuigenheuvels Net zoals de fietsnetwerken breiden de wandelnetwerken zich in Vlaanderen uit als een olievlek. Het eerste volwaardige wandelnetwerk in de provincie Oost-Vlaanderen situeert zich in de Vlaamse Ardennen rond de historische getuigenheuvels tussen Oudenaarde, Brakel, Ronse en Kluisbergen. Wandelaars kunnen vanaf nu hun eigen traject uitstippelen op het gloednieuwe wandelnetwerk met knooppunten. De totale lengte van het netwerk bedraagt 300 km en telt 152 knooppunten. Via de knooppunten wordt een reeks bezienswaardigheden met elkaar verbonden. Trekpleisters zijn o.a. de Hotond te Kluis-bergen, met zijn 150 m het hoogste punt van de provincie, het Muziekbos te Ronse en het bedevaartsoord van Kerselare.

De term getuigenheuvels verwijst naar de heuvels in de regio. De bovenste bodemlaag van okerkleurige ijzerzandsteen, getuigt van het tijdperk toen de Vlaamse Ardennen nog onder de waterspiegel lagen, zo'n 6 miljoen jaar geleden.

De wandelkaart toont de trajecten van het netwerk, knooppunten, bezienswaardig-heden, uitzichtpunten, horeca, parkeerplaatsen enz. Op de ommezijde vind je de achtergrondinformatie bij een twintigtal bezienswaardigheden en de praktische gegevens. De scheurvrije en waterbestendige kaart is voor 6 euro te koop bij de diensten voor Toerisme in de Vlaamse Ardennen en online te bestellen via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Samen met de gloednieuwe wandelkaart lanceert Toerisme Oost-Vlaanderen ook een gratis wandelmagazine in pocketformaat, boordevol reportages, tips en weetjes over het wandelnetwerk en de Vlaamse Ardennen. Het magazine presenteert vijf kant en klare wandelingen op het wandelnetwerk waarmee je zo op stap kunt. Het wordt gratis verspreid bij Toerisme Oost-Vlaanderen of de diensten voor Toerisme in de Vlaamse Ardennen.

Het wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen komt met een absolute primeur: voor het eerst worden in de regio digitale technieken toegepast om de beleving te verrijken. Wie op het netwerk wandelt, uitgerust met een smartphone met internetverbinding en gps, krijgt op het scherm een pak extra informatie te zien. De openingsuren van de dichtstbijzijnde diensten voor toerisme of musea bijvoor-beeld, of de locatie van een zitbank waar je even kunt uitrusten. Alle informatie over het activeren van deze (gratis) dienst, vind je in het pocketmagazine bij elke wandelkaart. (A. Maes)
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top