pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/kempenselandduinen.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Kempense Landduinen
Wandelnetwerk Kempense LandduinenWie dacht dat je naar de kust moest om in de duinen te wandelen moet maar eens op stap gaan in het nieuwe Wandelnetwerk Kempense Landduinen. De naam verwijst naar de landduinen die hier en daar in het landschap opduiken. Het gaat om restanten van oeroude stuifduinen. Sommige zijn enkele tientallen meter hoog, andere zijn minder gemakkelijk te herkennen. Ook de Grote Nete is prominent aanwezig. Verder loopt het netwerk langs bijzondere stukken natuur en verbazend stille plekjes, fraaie molensites en charmante kapelletjes. Af en toe bots je op sporen van een spannend stuk geschiedenis of een intrigerend verhaal. Van de Boerenkrijg tot mysterieuze dwaallichtjes.

Het wandelnetwerk situeert zich in de Antwerpse Kempen, meer bepaald in de regio rond de gemeenten Balen, Geel, Meerhout en Mol. De wandelafstand van het netwerk bedraagt niet minder dan 340 km. Zoals bij het gerenommeerde fietsroutenetwerk kun je ook hier zelf trajecten uitstippelen. De bewegwijzering bestaat uit rechthoekige roodwitte borden met knooppuntnummers.

Bij het netwerk hoort een kaart en een inspiratieboekje. De kaart op schaal 1:25.000 toont het wandelgebied met het ingetekend traject, de knooppuntnummers, horeca, picknickplaatsen en bezienswaardigheden. Op de ommezijde vind je de praktische informatie en detailkaarten van het centrum van Balen en Meerhout. In het bijhorende inspiratieboekje zijn o.a. zes suggesties voor lusvormige wandelingen opgenomen.

De prijs van de kaart bedraagt 8€ (2012). Ze is te koop bij de plaatselijke kantoren voor toerisme en online te bestellen bij de Toerisme Antwerpse Kempen.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top