pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/heuvelland.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Heuvelland
Wandelnetwerk HeuvellandIn 2005 is in het Heuvelland het eerste wandelnetwerk van Vlaanderen geopend. Nu, zes jaar later is het wandelnetwerk uitgebreid met 170 kilometer nieuwe paden. De uitbreiding loopt grensoverschrijdend tot voorbij de Franse gemeenten Godewaersvelde, Boeschèpe, Bailleul en Saint-Jans-Cappel. Hierdoor komt de teller op ruim 270 kilometer wandelplezier te staan. Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Heuvelland biedt een combinatie van couleur locale, gastvrije dorpen, heerlijke streekproducten en een rijke geschiedenis met onder andere de vele sporen van de Eerste Wereldoorlog.

Het nieuwe gedeelte van het netwerk laat je kennis maken met Nieuwkerke, het Geuzenverleden en de heuvelachtige Walletjes. Net over de grens wandel je naar Bailleul en Boeschèpe. Via Godewaersvelde klimt het wandelnetwerk naar de Katsberg. Vanuit de abdij op de Katsberg geniet je van een uniek vergezicht over het Heuvelland en de Westhoek. In het natuurdomein van de Zwarteberg is het heerlijk vertoeven en in Saint-Jans-Cappel toont het Museum Marguerite Yourcenar het leven van deze eerste vrouwelijke auteur van de Académie Française.

In totaal bestaat het wandelnetwerk nu uit 270 kilometer wandelpaden en 180 knooppunten. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd met het gekende knooppuntensysteem. Voor deze grensoverschrijdende uitbreiding heeft Westtoer in het Interreg Iva project MIRRA samengewerkt met de Conseil Général du Nord en met het Comité Départemental du Tourisme du Nord.

Door de uitbreiding is de nieuwe wandelkaart op beide zijden bedrukt. De wegbeschrijving en de praktische en toeristische informatie vind je terug in de gratis meegeleverde pocket. Het plastic mapje met de wandelkaart en de pocket is voor € 6 (2012) te koop bij alle Diensten voor Toerisme van het Heuvelland en bij Westtoer. Koning Albert I-laan 120, 8200 Brugge, tel. 050 30 55 00.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top