pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/kempenslandgoed.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Kempens Landgoed
Wandelnetwerk Kempens Landgoed Met dit wandelnetwerk verken je de omgeving ten noorden en ten oosten van Turnhout. Je wandelt over het grondgebied van Arendonk, Ravels, Weelde en Poppel. In totaal zijn er 290 km wandelpaden uitgezet in de streek. De voormalige landerijen van adellijke families vormen vandaag een uitgelezen decor om in te stappen. Met de Gewestbossen van Ravels en Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk als absolute toppers. Naast fraaie landgoederen en indrukwekkende bossen wandel je langs heide, vennen, stuifduinen, prehistorische grafheuvels, molens en kapelletjes. Dankzij het knooppuntensysteem is het bijna onmogelijk om verloren te lopen. De wandelpaden zijn in twee richtingen bewegwijzerd met de – ondertussen bekende - roodwitte bordjes.

Op de bijhorende topografische wandelkaart zijn de trajecten, knooppunten, horeca, bezienswaardigheden, picknickplaatsen en parkeergelegenheden aangeduid. De ommezijde staat bol van de toeristische en praktische informatie zoals bereikbaarheid van het netwerk, interessante vertrekpunten, tips voor korte vakanties en familievriendelijke uitjes in de Antwerpse Kempen.

De prijs van de wandelkaart bedraagt 8 euro (2012), ze is te koop bij Toerisme Arendonk, Toerisme Ravels. Online bestellen kan via Toerisme Antwerpse Kempen.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top