pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/kempenseheide.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Kempense Heide
Wandelnetwerk Kempense HeideHet Wandelnetwerk Kempense Heide kwam tot stand door de samenwerking van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA), het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en de zeven betrokken gemeenten met hun toeristische diensten. De lengte van het netwerk bedraagt 530 kilometer en loopt over het grondgebied van de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. De trajecten lopen door de talrijke bossen, parken en natuurgebieden in het noorden en van de provincie Antwerpen. Toppers zijn het Peerdsbos, de Wildertse Duintjes, de Kalmthoutse Heide en de Antitankgracht. De trajecten sluiten naadloos aan op de Nederlandse wandelnetwerken Baronie Delta-Oost en Baronie West. Dankzij de doorlopende nummering van de knooppunten kun je zonder problemen grensoverschrijdende trajecten bewandelen.

De kaart op schaal 1:25.000 toont het wandelgebied met de ingetekende routes, knooppunten, startplaatsen, bezienswaardigheden, horeca en parkeerplaatsen. De kaart is vervaardigd uit scheur- en waterbestendig materiaal. Ze is te koop aan 8 euro bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten. Online bestellen kan via Toerisme Antwerpse Kempen.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top