pathinfo : /website/jan.nsf/wandelnetwerken/rivierenland.html http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 host : www.wandelwereld.be:8080nl
routeinfo
Wandelnetwerk Rivierenland
Wandelnetwerk Rivierenland Het Regionaal Landschap Rivierenland tekende ism een aantal partners het Wandelnetwerk Rivierenland uit. Met dit netwerk verken je het waterrijke landschap tussen Mechelen, Willebroek, Niel, Boom, Rumst en een stukje Sint-Katelijne-Waver. In totaal zijn in de regio 310 km wandelpaden uitgezet. Met de bijhorende wandelkaart kun je eindeloos wandelingen uitstippelen en combineren. Hoofdrolspelers in het wandelgebied zijn de Nete, Dijle, Zenne en Rupel. Hoogtepunt is de samenvloeiing van deze rivieren aan het Zennegat. Daarnaast kom je voorbij een aantal natuurgebieden zoals het Broek in Blaasveld, Broek De Nayer, Niels Broek en Battenbroek. Langs de Rupel wandel je voorbij scheepswerven, een aantal actieve en verlaten steenbakkerijen en het Steenbakkerijmuseum.

Het netwerk is volledig bewegwijzerd met de ondertussen reeds bekende knooppuntbordjes en op de aanbevolen startplaatsen staat een overzicht- en informatiebord.

Op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver, sluit het netwerk naadloos aan bij het Wandelgebied Rivierenland met zijn 14 wandellussen.

De topografische kaart op schaal 1:25.000 toont het wandelgebied met de ingetekende routes, knooppunten, startplaatsen, bezienswaardigheden, horeca en parkeerplaatsen. Op de ommezijde vind je de toeristische informatie over de regio. De kaart is vervaardigd uit scheur- en waterbestendig materiaal. Ze is te koop aan € (2012).

Meer informatie over het Regionaal Landschap Rivierenland vind je op de website www.rlrl.be.
© Jan Van Meirvenne - 2013
Top